Het belang van bedrijfsportretten

Als bedrijf wil je graag een goede indruk achterlaten door reagerende klanten. Een goede manier om dit te doen, is door middel van bedrijfsportretten. hierdoor laat je zien wie je bent en waar je als bedrijf voor staat. In dit artikel gaan we in op het belang van bedrijfsportretten en hoe deze kunnen bijdragen aan het creëren van een positieve uitstraling.

Wat zijn bedrijfsportretten?

Bedrijfsportretten zijn foto’s van de mensen achter het bedrijf. Het gaat soms niet alleen om de directie van de mensen die elke dag in het zichtbare deel van het bedrijf werken, maar ook om voorbeelden van het ondersteunende personeel dat achter de schermen werkt. Een bedrijfsportret geeft dus een beeld van het bedrijf als geheel.

De toegevoegde waarde van bedrijfsportretten

Het laten maken van bedrijfsportretten kan een waardevolle investering zijn voor bedrijven. Er zijn verschillende voordelen aan verbonden:

1. Mens en persoonlijk imago

Met bedrijfsportretten laat je zien wie er achter het bedrijf zitten. Dit geeft een menselijk en persoonlijk gezicht aan het bedrijf. Het zorgt ervoor dat klanten zich meer verbonden voelen met het bedrijf en sneller het gevoel hebben dat ze zaken doen met echte mensen in plaats van met anonieme organisaties.

2. Vertrouwenwekkend

Bedrijfsportretten zorgen voor meer vertrouwen bij klanten. Door een gezicht te geven aan het bedrijf wetende klanten beter met wie ze te maken hebben en wat ze van de organisatie kunnen verwachten. Dit kan de drempel voor klanten verlagen om zaken met het bedrijf te doen.

3. Positieve uitstraling

Met bedrijfsportretten kun je als bedrijf een positief imago creëren. Klanten waarderen het als bedrijven tijd en aandacht besteden aan zichzelf op een persoonlijke manier om te presenteren. Het zorgt voor een professionele uitstraling en kan het bedrijf onderscheiden van de vergelijking.

4. Regelmatige vernieuwing van inhoud

Bedrijfsportretten zijn altijd up-to-date en verdwijnen kan op een terugkerende basis van de inhoud op bijvoorbeeld sociale media- of websites worden vernieuwd. Door regelmatig nieuwe bedrijfsportretten te laten maken, blijft de uitstraling van het bedrijf fris en dynamisch.

De kracht van beeldmateriaal

Er zijn verschillende vormen van content die bedrijven in staat zijn om hun imago te vormen. Echter, beeldmateriaal heeft daarbij de grootste kracht. Tekst kan soms saai en droog zijn, maar beeldmateriaal spreekt meteen tot de verbeelding. Met bedrijfsportretten kan de identiteit van het bedrijf op een visuele en persoonlijke manier worden weergegeven.

Bedrijfsportretten toepassen in de praktijk

Bedrijfsportretten zijn op verschillende manieren in te zetten. aanvankelijk hebben we een aantal op een rijtje gezet:

1. Website

Een website is het visitekaartje van een bedrijf. Door bedrijfsportretten op de website te plaatsen, laat je zien wie er achter het bedrijf zit en wat de bedrijfscultuur is. Het kan klanten helpen om persoonlijke connecties met het bedrijf te maken.

2. Sociale media

Sociale media is een belangrijk kanaal voor bedrijven om te communiceren met klanten en te laten zien wie ze zijn. Door bedrijfsportretten te plaatsen op sociale media, creëerde je een menselijk en persoonlijk beeld van het bedrijf.

3. Brochures en promotiemateriaal

Bedrijfsportretten kunnen worden gebruikt in brochures en ander promotiemateriaal. Het geeft een professionele uitstraling en kan helpen om het bedrijf te onderscheiden van de concurrentie.

Conclusie

Bedrijfsportretten zijn een waardevolle toevoeging aan de communicatie van bedrijven. Ze zorgen voor een menselijk en persoonlijk imago, dragen bij meer vertrouwen van klanten en creëren een positieve uitstraling. Door bedrijfsportretten in te zetten op verschillende kanalen, creëer je een complete en krachtige uitstraling voor het bedrijf.

Ook interessant

Bedrijfsfilm

De kracht van een bedrijfsfilmEen bedrijfsfilm kan een krachtig hulpmiddel zijn om uw bedrijf te lanceren. Een goed geproduceerde bedrijfsfilm kan je ...

Lees verder

360 Graden Fotografie

360 graden fotografie geeft bedrijven de mogelijkheid om te experimenteren met foto verschillende grafische technieken en komt daarom ook goed van pas ...

Lees verder

Architectuur Fotografie

De impact van professionele fotografie op architectuurArchitectuur is meer dan alleen maar gebouwen; het is een kunstvorm die de samenleving rechthoe ...

Lees verder